31 Ocak 2015 Cumartesi

Yorum: Umutsuz #Colleen Hoover

Kitap Adı: Umutsuz
Yazarı: Colleen Hoover
Sayfa Sayısı: 429
Yayınevi: Epsilon
Çevirmeni: Kübra Tekneci
Türü: Dram, Romantik



           

19 Ocak 2015 Pazartesi

Yorum: Ölmek İçin On Üç Sebep #Jay Asher


Kitap Adı: Ölmek İçin On Üç Sebep
Yazarı: Jay ASHER
Sayfa Sayısı:306
Yayınevi:  Artemis Yayınları
Çevirmeni:Müge Atalay
Türü: Dram



Geleceği stop tuşu ile durduramazsınız.
Geçmişi geri saramazsınız.
Sırrı öğrenmenin tek yolu 
... play'e basmak.

Hannah Baker ölmeden önce birkaç kaset doldurmuştu. İntiharının nedeni olarak gördüğü kişilerin adları bu kasetlerde gizliydi. ClayJensen, Hannah'nın doldurduğu kasetlerle ilgili hiçbir şeye karışmak istemiyordu. Hannah ölmüştü. Sırları da onunla birlikte gömülmeliydi. Ancak Hannah'nın sesi, Clay'e kasetlerde onun da adının geçtiğini söyledi. Clay gece boyunca kasetleri dinledi. ... Öğrendiği şey, hayatını sonsuza dek değiştirecekti. Clay Jensen'ın ilk aşkının son sözleri.

17 Ocak 2015 Cumartesi

İlk Post

      Ben kim miyim? Yanından geçtiğiniz; fakat farkında olmadığınız, mıymıntı,memnuniyetsiz,her şeyde hep daha iyisini isteyen ve daha iyisi olmak için uğraşan bir adet Ezgi'yim. Hayal dünyamda Ian'la evli, iki çocuk sahibi, belki büyük bir villada yaşayan ve oldukça büyük bir kitaplığı olan farklı bir Ezgi'yim. Paralel dünyamda ise her şey harika ailem, kitaplarım, sevgililerim, hepsi çok güzel gelmiş ki bu kadarı fazla deyip intihar etmiş çok daha farklı bir Ezgi'yim. Şuanki beni mi soruyorsunuz? İşte ben tüm bu saydıklarımın kesim noktasıyım.

     Süslü birkaç kelimeden kurtulacak olursam, 16 yaşında ve kendi halinde yaşayan ergenlik çağında bir genç kızım. Annemle beraber yaşıyorum ve harika bir annem var. Çoğu zaman pollyannacılık oynarım; fakat pek beceremem. Sanırım bu nedenle biraz kötümser bir yanım da var. Aynı zamanda geçen sene tanıştığım ve hiçbir zaman pişmanlık duymadığım üç en yakın arkadaşa sahibim. Sürekli kendimi çözmeye, kim olduğumu anlamaya, neyi sevip neyi sevmediğime karar vermeye çalışırım. Boş zamanlarımda kitap okur, müzik dinler, yazarım. En sevdiğim şeydir yazmak ve konuşmak. Bazen çok çok konuşurum. Bu nedenle bu bloğu açmaya karar verdim. Kafanızı şişirmek adına buradayım.