12 Eylül 2015 Cumartesi

Kitap Ezgisi'nden Birkaç #Dizi Önerisi

 Herkese merhabalar! Nasılsınız baylar bayanlar?  Okulların açılmasını isteyen tek kişi ben miyim acaba? Tatil sizce de sıkıcı olmadı mı artık? Tek eğlencem gökyüzünü kaplayan binalarla çevrili, dağ manzaralı bir balkon. Kitap okuma alanım. Nasıl da seviyorum burayı!Ders çalışmak bile ayrı bir eğlenceli oluyor burada.  Nefes aldığımı hissediyorum sanki. Dört duvar arasında kalmak hiç de bana göre değil. Kitap Vampiri ve Kitap Perisi ile sık sık buluşuyoruz fakat hiçbir zaman yeterli olmuyor. Yani anlayacağınız yalnızlığımın kalesinde ki bu benim balkonum oluyor, diziden diziye koşuyorum! O kadar çok dizi izledim ki bu yaz :))  Sizler de izleyin, izletin, izlettirin diye buraya biraz dizi serpiştirmek istedim. Haydi başlayalım!

9 Ağustos 2015 Pazar

Yorum: Bülbülü Öldürmek #Harper Lee

Sayfa Sayısı: 357
Yazarı: Harper Lee

  Zamanında zencilere karşı olan o önyargılı yaklaşımı, küçümsemeyi, aşağılamayı hor görmeyi baz alan ve bunları Scout adında bir çocuğun ağzından anlatarak olayları masumane bir bakış açısıyla anlatan bir kitap. Daha önce eşini okumadığım ve okuyamacağım bir kitap.

3 Temmuz 2015 Cuma

Benim Önerdiklerim Konulu Videom

 Herkese merhaba! İlk videomla karşınızdayım. Kitap Vampiri ve ben yepyeni bir video çektik. Harika vakit geçirdik ve bu video'ya da yansıdı.
Umarım beğenizi kazanabilirim. Bana yorum bırakmayı unutmayın! İyi, kötü fark etmez. Ancak kötü yorumlarla daha iyisini yapabilirim. Dürüst olun. Hoşçakalın!

20 Haziran 2015 Cumartesi

The 100 Kitap ve Dizi İncelemesi


Kitap Adı: The 100 21.Gün
Yazarı: Kass Morgan
Yayınevi: GO!

     Herkese merhabaa!! Yazmayı o kadar çok özledim ki. O sıkışık okul döneminde bilgisayarıma birkaç şey yazmakta o kadar zorlandım ki anlatamam; ama bakın geri döndüm ve daha da sağlam dönüyorum. Bu yaz için çok güzel planlarım da var sizler için :)) 

9 Haziran 2015 Salı

Geri Döndüm!!

Merhaba!! Ne kadar uzun bir zaman oldu değil mi? Şubat ayından beri yazmamışım. Yazamadım değil. Bir işim ya da bir sorunum da yoktu. Yazmadım çünkü beni kimsenin okuduğuna dair bir inancım yoktu. Sonra biraz daha yazmayı deneyip okuyucu kazanmaya ne dersin dedim kendime. Onlar bir anda gelmeyecekler, onları kazanmam gerekiyor ve ben sessiz kalırsam kendiliğinden de var olmayacaklar. Ben de yazmaya karar verdim. En iyi bildiğim şeyi yapacağım, hem burada yazacak hem de eskiden yaptığım gibi kendime sakladığım mini minnacık hikayelerime devam edeceğim. Hala buradayım. Beni okuyan herhangi biri varsa geri döndüm ve okuyucu avlama peşindeyim. Kafamda çok güzel şeyler var. Gerçekleştirebilirsem çok mutlu olacağım ve edeceğim şeyler. 

14 Şubat 2015 Cumartesi

Yorum: Harry Potter ve Felsefe Taşı #J.K Rowling

Nasıl oldu da bu zamana kadar okumadım? Ben ki tüm filmlerini tekrar tekrar izlemiş, Filme hayran kalmış bir Potterhead; ama fark ettim ki tüm kitaplarını okumadıktan sonra sadece filmini izlemek çok anlamsız olacak. Kitap Vampiri'nden rica ettim ve ben de şu Harry Potter'ı okuyayım dedim. Yaşıma pek uygun olduğunu düşünmesem de -16 yaşındayım- şöyle bir şey de var. Bu ilk kitapta henüz Harry Potter 11 yaşında... O nedenle benim bu şekilde düşünmem gayet normal.



Kitap Adı: Harry Potter ve Felsefe Taşı 
Sayfa Sayısı: 360
Çevirmen: Ülkü Tamer
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Türü: Macera, Dram, Fantastik


31 Ocak 2015 Cumartesi

Yorum: Umutsuz #Colleen Hoover

Kitap Adı: Umutsuz
Yazarı: Colleen Hoover
Sayfa Sayısı: 429
Yayınevi: Epsilon
Çevirmeni: Kübra Tekneci
Türü: Dram, Romantik



           

19 Ocak 2015 Pazartesi

Yorum: Ölmek İçin On Üç Sebep #Jay Asher


Kitap Adı: Ölmek İçin On Üç Sebep
Yazarı: Jay ASHER
Sayfa Sayısı:306
Yayınevi:  Artemis Yayınları
Çevirmeni:Müge Atalay
Türü: Dram



Geleceği stop tuşu ile durduramazsınız.
Geçmişi geri saramazsınız.
Sırrı öğrenmenin tek yolu 
... play'e basmak.

Hannah Baker ölmeden önce birkaç kaset doldurmuştu. İntiharının nedeni olarak gördüğü kişilerin adları bu kasetlerde gizliydi. ClayJensen, Hannah'nın doldurduğu kasetlerle ilgili hiçbir şeye karışmak istemiyordu. Hannah ölmüştü. Sırları da onunla birlikte gömülmeliydi. Ancak Hannah'nın sesi, Clay'e kasetlerde onun da adının geçtiğini söyledi. Clay gece boyunca kasetleri dinledi. ... Öğrendiği şey, hayatını sonsuza dek değiştirecekti. Clay Jensen'ın ilk aşkının son sözleri.

17 Ocak 2015 Cumartesi

İlk Post

      Ben kim miyim? Yanından geçtiğiniz; fakat farkında olmadığınız, mıymıntı,memnuniyetsiz,her şeyde hep daha iyisini isteyen ve daha iyisi olmak için uğraşan bir adet Ezgi'yim. Hayal dünyamda Ian'la evli, iki çocuk sahibi, belki büyük bir villada yaşayan ve oldukça büyük bir kitaplığı olan farklı bir Ezgi'yim. Paralel dünyamda ise her şey harika ailem, kitaplarım, sevgililerim, hepsi çok güzel gelmiş ki bu kadarı fazla deyip intihar etmiş çok daha farklı bir Ezgi'yim. Şuanki beni mi soruyorsunuz? İşte ben tüm bu saydıklarımın kesim noktasıyım.

     Süslü birkaç kelimeden kurtulacak olursam, 16 yaşında ve kendi halinde yaşayan ergenlik çağında bir genç kızım. Annemle beraber yaşıyorum ve harika bir annem var. Çoğu zaman pollyannacılık oynarım; fakat pek beceremem. Sanırım bu nedenle biraz kötümser bir yanım da var. Aynı zamanda geçen sene tanıştığım ve hiçbir zaman pişmanlık duymadığım üç en yakın arkadaşa sahibim. Sürekli kendimi çözmeye, kim olduğumu anlamaya, neyi sevip neyi sevmediğime karar vermeye çalışırım. Boş zamanlarımda kitap okur, müzik dinler, yazarım. En sevdiğim şeydir yazmak ve konuşmak. Bazen çok çok konuşurum. Bu nedenle bu bloğu açmaya karar verdim. Kafanızı şişirmek adına buradayım.