12 Eylül 2015 Cumartesi

Kitap Ezgisi'nden Birkaç #Dizi Önerisi

 Herkese merhabalar! Nasılsınız baylar bayanlar?  Okulların açılmasını isteyen tek kişi ben miyim acaba? Tatil sizce de sıkıcı olmadı mı artık? Tek eğlencem gökyüzünü kaplayan binalarla çevrili, dağ manzaralı bir balkon. Kitap okuma alanım. Nasıl da seviyorum burayı!Ders çalışmak bile ayrı bir eğlenceli oluyor burada.  Nefes aldığımı hissediyorum sanki. Dört duvar arasında kalmak hiç de bana göre değil. Kitap Vampiri ve Kitap Perisi ile sık sık buluşuyoruz fakat hiçbir zaman yeterli olmuyor. Yani anlayacağınız yalnızlığımın kalesinde ki bu benim balkonum oluyor, diziden diziye koşuyorum! O kadar çok dizi izledim ki bu yaz :))  Sizler de izleyin, izletin, izlettirin diye buraya biraz dizi serpiştirmek istedim. Haydi başlayalım!


Benim bir numaralı dizim, DOCTOR WHO. Hala izlemediyseniz eğer gidin, mutlaka izleyin. Abartmıyorum, gerçekten çok çok güzel bir dizi. İlk sezonu atlattıktan sonra elinizden bırakamıyor adeta ekranla bütünleşiyorsunuz

Bu diziye sanırım iki sene önce başladım ve şuan yeni sezonu aç gözlerle bekliyorum! Konusu hakkında şunu söyleyebilirim. Yalnız olduğunuzu düşünün. Bir Zaman Lordu olarak dünyada sadece siz varsınız. Bir insan değilsiniz. Farklı bir ırka da ait değilsiniz. Tüm ırkınız bir savaşta yok olmuş. Şu koskoca evrende o kadar yalnızsınız ki! Ve neredeyse ölümsüz. 1000 yıl yaşamışsınız ve hala yaşamaya devam ediyorsunuz. İşte Doctor'umuz yanına bir yoldaş alıyor ve onunla zamanda yolculuk yapıyor. Sürekli insan ırkını diğer ırklara karşı koruyan bir kahraman o. Ve sonunda daima yalnız olmaya mahkum. Çünkü bizim yaşama kapasitemiz onunla boy ölçüşemiyor. O hasta olmuyor ya da yaralanmıyor. Ve her seferinde yanına aldığı o yoldaşını kaybetmek zorunda kalıyor. Her birinin kaybını yaşıyor. Ruhundaki o yaraları bir düşünsenize! Geronimo gençler.

Favorim kesinle MATT!!

Başka bir dizi önerisi daha; GAME OF THRONES! Bu diziye de o kadar bayılıyorum ki.Bölümler boyunca aklınızda hep şu oluyor; '' Acaba bu bölüm kim ölecek?'' ya da ''Bu bölüm ne olacak?'' Gelecek bölüm hakkında bir tahmin yürütemeyeceğiniz kadar iyi bir kalem tarafından kurgulanmış. Teşekkürler George R.R Martin!
Çok fazla ölüm var. Sonra Ezgi uyarmamıştı demeyin! Ana karakter kesinlikle bu dediğiniz insan dahi ölüyor ve ah Stark'lar en çok ona üzülüyorum
Konusunu merak ediyorsanız şöyle anlatabilirim. Şimdi bir taht var, insanlar da bunun için savaşıyorlar gkgdfjkdh. Tarihi bir dizi olarak bakmayın. Bizim dünyamızla alakası yok burası çok farklı bir alem. Ejdarhalar bile var! Çok kalıteli efektler ve mekan düzenlemeleri var dizide ayrıca oyuncular da bir o kadar iyi. 
   Bu dizinin de yeni sezonunu beklemekteyim ve bekleyişim daha çook sürecek maalesef. 
  
    Diğer bir önerdiğim dizi ise KİRALIK AŞK! Türk dizileri der geçerim. Ben türk dizilerini gerçekten seviyorum. Ve şu sıralar kesinlikle favorim KİRALIK AŞK!!
 Romantik komedi havasında, her bölüm sizi güldüren, eğlendiren, coşturan bir dizi bu. Zaten kadrosu da şahane. Elçin Sangu'yu ilk kez iyi kadın rolünde görüyorsunuz mesela ve o kadar yakışmış ki! Sonra Barış Arduç oyunculuğu, baklavaları, mimikleri, gülüşleri desem yine de bu diziyi izlemez misiniz? 

 Bir başka dizi önerisi daha! FRIENDS! Çok yeni başladım ve eğer How I Met Your Mother izlediyseniz seveceğinize eminim. Friends daha eski haliyle ama ben ilk HIMYM izlemiştim. HIMYM'ı özleyenlere gelsin bu dizi! :))
  Friends'i söyleyip de HIMYM söylemeden olmaz mutlaka onu da izleyin. Bence bizlere bir şey katacak diziler varsa o da bu ikisidir. 

Başka ne önerseeeem ah tabii ki. LUCIFER! Yepyeni güzel mi güzel bir dizi! TOM ELLIS var daha ne isteyebilirdim ki?!

Henüz ilk bölüm yayınlandı ve 2016'da tam olarak başlanması bekleniyor; lakin büyük tepki aldı güzeller güzeli dizim. Lucifer gibi bir şeytan'ın iyi, hoş sevimli aktarılıyor oluşu çocuklara kötü örnek olabilir diye düşünenler varmış. Bu nedenle oldukça tepki aldı. Bassınlar yaş sınırını! Sorun çözüldü. İzlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. 


Diğer bir önerim; ARROW ve THE FLASH ikisini beraber yazdım çünkü bağlantılı diziler. Türk dizilerinde olduğu gibi düşünün mesela Lale Devri vardı bir zamanlar, Çınar gidip Yer Gök Aşk'tan kız almıştı. Hah işte öyle. Fakat burada kız alma söz konusu değil.  


Evet bu dizilerin de yeni sezonlarını bekliyorum. Yeni okul döneminde başlayacaklar. Heyecan dorukta bekliyorum! Kitap Perisi de izliyor ve eminim o da yeni sezon için oldukça heyecanlı.

Bir başka dizi  de CONSTANTINE!!! Nasıl sevdim anlatamam. Bu yaz başladım ve ekrandan ayrılamadım. Üç gün içinde bitiriverdim. Zaten 1 sezonluk bir dizi. Yeni sezonu şuan başlamayacak gibi gözüküyor. Çok tutmadı değil, oldukça tuttu. Ve Constantine de yukarıda bahsettiğim FLASH ve ARROW ikilisine bu sezonda katılacak! Adam çok havalı. Karanlık Sanatlar Ustası olurlar kendileri ve gece gündüz şeytan, ruh iblis vs vs vs avlıyorlar. 

Yalnız öncelikle filmini izleyip ardından diziyle devam etmenizi öneririm lakin ben kendim de bu önerime uymadım arkadaşlar.

Şimdi bir de Kore dizisi önererek şuan için bu başlığı sonlandırıyorum! KILL ME HEAL ME! Çok çok çok sevdim. Ben ki kore dizisi izlememiş insan bu yaz Playful Kiss olsun, Heirs olsun başladım izlemeye bırakamadım! Bizim türk dizilerine o kadar benzer yönleri var ki. Yalnızca onlar sakıza çevirmeyip doruğunda diziyi bitiriyorlar.
Bu diziye de birkaç gün önce başladım ve o kadar sevdim ki. İki önemli karakterimiz var. Bunlar Cha Do Hyun ve Oh Ri Jin isimler gerçekten garip :)) Cha Do Hyun 11 seneden beri Çoklu Kişilik Bozukluğu rahatsızlığıyla cebelleşiyor ve o içinde bir savaş verirken karşısına Oh Ri Jin çıkıyor şansa bakın ki Oh Ri Jin bir psikiyatrist! Dediğim gibi mutlaka izlemelisiniz.

Sanırım bu kadardı. Umarım dizi arayışında olanlara, tatilde çok sıkılmış ne yapacağını bilemeyen yaşıtlarıma ve de sorunlardan kaçmak için bir arayışta olanlara ufak da olsa bir kapı aralamışımdır.




Takipte kalın.Kocaman öpücükleeer!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder